“L’exposició ‘Oli de Ginebre: Remei i Patrimoni’ continua el seu viatge per les Terres de l’Ebre”

  • La biblioteca Mestre Cabré de Tivissa acull la mostra que fins ara ja ha estat exposada a Reus, Vinebre, el Masroig i la Palma d’Ebre.
  • Com en anteriors ocasions l’alumnat de l’escola Marcel·lí Domingo de Tivissa hi assistirà per fer uns tallers de la maleta pedagògica sobre els forns d’oli de ginebre

La mostra itinerant “Oli de Ginebre: Remei i Patrimoni” continua captivant públics mentre recorre les localitats de les Terres de l’Ebre. En aquesta ocasió, la Biblioteca Mestre Cabré de Tivissa ha tingut l’honor de ser l’amfitriona de la mostra, que va ser inaugurada ahir a la nit.

L’esdeveniment inaugural va anar a càrrec de Josep Jordan, un dels comissaris de l’exposició i Antoni Castellví, expresident d’Amics de Riba-roja, entitat organitzadora de l’exposició. A més, l’alcalde de Tivissa, Joan Cedó, juntament amb altres autoritats locals com la primera tinent d’alcalde i directora d’ensenyament als Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, Montse Perelló i Montse Margalef, responsable de la biblioteca, van participar en l’acte, ressaltant la importància cultural i educativa de l’exposició per al municipi.

Un esdeveniment destacat és la participació programada per al dijous, en què els alumnes de l’Escola Marcel·lí Domingo de Tivissa assistiran a tallers especials dissenyats al voltant de la maleta pedagògica preparada pel Centre de Recursos Pedagògics de la Ribera d’Ebre. Aquesta iniciativa demostra com l’exposició no només ofereix una experiència visual, sinó també una oportunitat per a l’aprenentatge interactiu i l’educació cultural.

La mostra, que compta amb la coordinació dels membres d’Amics de Riba-roja i el suport de diverses entitats i institucions locals, ha estat dissenyada per estudiants de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. A més, la producció de l’exposició ha comptat amb el suport del Servei d’Assistència al Ciutadà de la mateixa Diputació, ressaltant la col·laboració interinstitucional en aquest projecte cultural.

Des de la seva presentació inicial al Palau Bofarull de Reus, l’exposició ha recorregut diverses localitats com Vinebre, el Masroig, La Palma d’Ebre i ara Tivissa, oferint una experiència enriquidora per als visitants locals i alumnes de l’escola.

La Diputació de Tarragona, conscients del valor d’aquesta iniciativa educativa i cultural, ha posat la mostra a disposició de totes les entitats, institucions i municipis interessats, confirmant el seu compromís amb la difusió i promoció del patrimoni cultural de la regió.