Alumnes de l’escola d’El Masroig visiten l’exposició “Oli de Ginebre. Remei i Patrimoni”

  • Amics de Riba-roja vol contribuir amb aquestes oportunitats educatives a apropar els infants a les riqueses del nostre patrimoni cultural i connectar-los amb el nostre paisatge
Anna Català imparteix un taller sobre plantes medicinals als alumnes de l’escola d’el Masroig

Els alumnes de l’Escola Onze de setembre d’El Masroig han visitat l’exposició “Oli de Ginebre. Remei i Patrimoni” de la mà de Josep Jordan, un dels comissaris de la mostra. Amb les seves explicacions els alumnes han après sobre la riquesa cultural i medicinal que el ginebre aporta al nostre entorn.

Josep Jordan explica l’exposició als alumnes d’El Masroig

Aquesta experiència no hauria estat completa sense la col·laboració especial de la naturòpata Anna Català Rodes, qui ha compartit amb els escolars els secrets i les virtuts de diverses plantes que es troben al nostre voltant, incloent-hi el ginebre. Amb les seves paraules sàvies i coneixements profunds, els ha mostrat com la natura ens brinda infinites oportunitats per a la salut i el benestar.

Amics de Riba-roja estem profundament agraïts per aquesta experiència enriquidora, ja que no només ha obert els ulls dels infants a les riqueses del nostre patrimoni cultural, sinó que també els ha recordat la importància de connectar amb el nostre paisatge i territori És essencial que els nostres petits exploradors aprenguin a estimar i respectar el seu entorn, perquè només quan comprenem i estimem el nostre passat podem construir un futur millor.

Des d’Amics de Riba-roja ens sentim afortunats de poder contribuir amb aquestes oportunitats educatives als nostres estudiants, perquè creiem fermament que educar-los sobre les nostres arrels és la clau per a un futur més ric i sostenible per a tots.

L’exposició “Oli de Ginebre. Remei i patrimoni” mostra l’entorn geogràfic de Riba-roja d’Ebre, on la producció d’aquest oli de propietats terapèutiques va tenir especial rellevància des del segle XVII fins a principis del XX.

La mostra, produïda pel Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona es va inaugurar el passat mes d’abril al Palau Bofarull de Reus, ha estat pensada i dissenyada per ser itinerant i la Diputació de Tarragona la posa a disposició de totes les entitats, institucions i municipis que la sol·licitin. Fins ara ha estat exposada a Reus, Vinebre i el Masroig.

Els ajuntaments interessats a acollir l’exposició poden posar-se en contacte amb:

Marifé Merchán Bordallo
Responsable de Programació Cultural

Àrea del Servei d’Atenció al Ciutadà. Diputació de Tarragona

Tel. 977 296685 Ext. 4107 | 650694169 | mamerchan@dipta.cat