L’exposició ‘Oli de Ginebre: Remei i Patrimoni’ continua la seva itinerància al Masroig

Més d’una seixantena de persones han assistit a l’acte, demostrant l’interès fervent per preservar les arrels i les tradicions de les nostres comarques

Aquest vespre s’ha inaugurat al Masroig l’exposició “Oli de Ginebre: Remei i Patrimoni”. L’alcaldessa del Masroig, Teresa Guerola, juntament amb Josep Aguilà, president d’Amics de Riba-roja, i l’antropòleg Josep Fornés, han estat els encarregats de presentar l’acte, que dona continuïtat a la itinerància d’aquesta exposició comissariada per Amics de Riba-roja i produïda per la Diputació de Tarragona amb l’objectiu difondre arreu un patrimoni tan singular com són els forns d’oli de ginebre.

Durant la presentació, Josep Aguilà ha fet una detallada introducció als forns d’oli de ginebre, explicant-ne l’estructura i el meticulós procés d’elaboració de l’oli, així com els seus usos terapèutics i la seva comercialització. Aquesta immersió en la tradició local ha estat complementada per les paraules de Josep Fornés, que ha destacat la necessitat de preservar la memòria i la cultura popular i la importància de saber escoltar les persones grans, dipositàries d’aquest coneixement.

L’exposició ‘Oli de Ginebre: Remei i Patrimoni’ no només té com a objectiu difondre la història dels forns de l’oli de ginebre, sinó que també és un exemple viu de la dedicació i l’orgull que l’associació Amics de Riba-roja té per la preservació del patrimoni riba-rojà.

Més d’una cinquantena de persones han assistit a l’acte, demostrant l’interès fervent per preservar les arrels i les tradicions de les nostres comarques.