Amics de Riba-roja porta els forns d’oli de ginebre a Bovera

per M. Rosa García Piñol

El cap setmana dels dies 7 i 8 de maig vam assistir a la 1ª Jornada Garriga que es va celebrar al poble de Bovera organitzada pel Centre d’Estudis de les Garrigues, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), els Amics de Riba-roja, el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià i l’Ajuntament de Bovera. Els assistents per part de la nostra associació vam ser l’Olga Poblet, Manolo Viol, Ramon Puig i jo mateixa, M. Rosa Garcia.

Per tal de tenir-ho tot a punt el dissabte, vam quedar per deixar-ho tot enllestit el divendres per la tarda, i a l’endemà ja estàvem els primers al Casal de Bovera.

La jornada estava distribuïda en diferents comunicacions, totes elles prou interessants d’escoltar, però a la vegada molt breus tal i com requeria l’acte.

Ens van convidar al cafè i pastes, i al dinar a la Marina Prats, a més d’oferir-nos una visita guiada al “Mas del Senyor” amb un trenet turístic. Que més es podia demanar ?

L’ambient va ser espectacular, una gran acollida, fins i tot per l’alcalde, qui va estar pendent de nosaltres tot el temps. Gran quantitat de públic, de totes les edats, la veritat es que crec que no en podia haver més si pensem el petit que és Bovera, la sala del Casal estava plena de gom a gom.

La nostra representant Marina Prats, a la seva comunicació, va saber explicar amb tot tipus de detall els treballs realitzats al Forn de Quimet del Recader, i després de dinar va ser encara més interessant la seva explicació de la nostra exposició, on es podia veure amb la maqueta i els tendals informatius la forma i estructura dels forns a més de poder veure, tocar i olorar des d’el ginebre (planta/arbust recent plantat) fins a la seva recol·lecció (llenya) i posterior crema (carbó), fins arribar a l’oli, del qual en teníem per poder mostrar: color, olor, textura,… ens va quedar espectacular !!!

En resum, puc dir que vaig gaudir molt de la meva primera exposició com a membre d’aquesta Associació però tot gràcies al bon enteniment i col·laboració del bon equip de treball.

“Gràcies, Olga, Manolo i Ramon, ha estat un plaer el temps compartit, i fins a la pròxima per tal d’anar aprenent al vostre costat”