Els alumnes de l’escola Les Eres de Vinebre visiten l’exposició sobre els forns d’oli de ginebre

Els alumnes de l’escola les Eres de Vinebre han visitat l’exposició itinerant “Oli de Ginebre. Remei i patrimoni” que actualment es pot veure al palau renaixentista Ca Don Joan.

Maria Rosa Garcia Piñol i Manolo Viol, en representació d’Amics de Riba-roja, han acompanyat els alumnes durant la seva visita.

Manolo Viol ha fet una acurada exposició a partir del material que Amics de Riba-roja ha portat per il·lustrar l’estructura dels forns i el seu funcionament.

Per arrodonir la visita escolar l’Ana Català Rodes, veïna de Vinebre, ha impartit un petit taller dels diferents usos del ginebre, les fulles, els fruits, i també d’altres arbres de la mateixa família.

L’acte ha estat promogut per la regidora d’Educació de Vinebre, Rosa M. Pros, que ha agraït la presència  de Maria Rosa Garcia Piñol i  Manolo Viol en aquest acte.

Des d’Amics de Riba-roja agraïm la iniciativa de la regidora que amb aquest acte ha contribuït a apropar els alumnes als forns d’oli de ginebre i de retruc al coneixement del patrimoni i del paisatge ebrenc, un dels objectius de la nostra associació.

Gràcies Rosa i Manolo per la vostra implicació i compromís!!!

👉  L’exposició “Oli de Ginebre. Remei i patrimoni” mostra l’entorn geogràfic de Riba-roja d’Ebre, on la producció d’aquest oli de propietats terapèutiques va tenir especial rellevància des del segle XVII fins a principis del XX.

La mostra, produïda pel Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona es va inaugurar el passat mes d’abril al Palau Bofarull de Reus, ha estat pensada i dissenyada per ser itinerant i la Diputació de Tarragona la posa a disposició de totes les entitats, institucions i municipis que la sol·licitin.