1r Aniversari “Amics de Riba-roja”

· ARA FA UN ANY ·
Avui, 15 de març de 2014, diada de santa Madrona és un dia molt especial per  a nosaltres i per tots els seguidors del blog  AMICS DE RIBA-ROJA D’EBRE, ja que justament avui celebrem el nostre primer aniversari. Les efemèrides són aquelles dates que ens agrada recordar al calendari, perquè acaben sent punts d’inflexió en les nostres vides, on a poc a poc el pas dels dies ens va convertint en agents històrics.

La frase llatina dies natalis (literalment, dia d’aniversari) ha esdevingut comuna per l’aniversari de fundació d’institucions. Fins i tot de l’antiga Roma se’n coneix el [dies] Aquilae natalis, és a dir, l’aniversari de l’àguila (aniversari de la fundació oficial d’una legió). 
Ara fa just un any que encetàvem aquest blog amb l’única voluntat de compartir i divulgar la riquesa cultural del nostre poble. Una aportació modesta, sens dubte, però al mateix temps necessària; i ho hem fet a través de les noves tecnologies com a eina fonamental a l’hora de difondre i fer arribar coneixements relacionats amb la història i els costums de la nostra gent. Vam començar del no-res i hem generat una estructura a la xarxa de la qual n’estem molt satisfets: 

Així, a manera de resum, en aquest any hem penjat tot això:

Volem deixar molt clar, que tot el que ens ha arribat a les nostres mans, ha estat amb uns continguts amb qualitat, i que si en algun cas hem agut de fer una petita selecció, aquesta tasca no ha esta gens fàcil i l’hem desenvolupat de la manera més conseqüent possible per tal que aquest Blog ofereixi un servei amb unes característiques adequades i d’acord amb els requisits de rigor establerts.
Mirem enrere i ho fem amb un somriure a la cara, perquè durant aquest any han estat molts els seguidors del Blog i dia rere dia hem anat augmentant els visitants, fet que ens gratifica plenament per seguir treballant en aquest projecte. El balanç d’aquest any no pot ser més positiu, tenien en compte que som un poble de 1.321 habitants, hem arribat a gairebé 30.000 visites (29.100 mentre escrivim estes línies).  Fins i tot hi ha gent que ens segueix des d’arreu del món: Espanya, EUA, UK, Alemanya, Hong Kong, Nigèria, Aràbia Saudí…
Des d’aquí volem agrair la dedicació i suport que hem tingut en tot moment dels 32 col•laboradors formals, així com de tots aquells, que sense voler-hi pertànyer, ens han ajudat d’una o altra manera. Les seves aportacions i interaccions, han fet que això fos possible.
Ara que ja tenim un any, volem fer aquest bloc encara més vostre. Així doncs, us convidem a deixar-nos un comentari sota d’aquest article amb les propostes sobre allò que us agradaria trobar-hi. Tots els suggeriments seran molt benvinguts.

Dos són els objectius que ens marquem per al pròxim any:

  • En primer lloc augmentar el nombre de persones a les que volem arribar. Pensem que el patrimoni, la història, la cultura i la arqueologia del nostre poble han de ser valorades i divulgades en la mesura que es mereixen.
  • Per altra banda, ens agradaria que el blog, però sobretot el facebook esdevingués un fòrum, un lloc obert de debat on poder comentar les vostres inquietuds al voltant dels temes que plantegem i el que penseu que caldria posar.

Com que hi ha moltes maneres de celebrar el primer aniversari, nosaltres ho volem fer amb unes petites estrofes de la cançó Aniversari dels Manel:

I en el núvol de somnis que tens a l’abast
i entre d’altres que, ho sento, però ja mai viuràs,
detectar un caminet que m’allunyi del grup
o una ombreta tranquil•la on, desapercebut,
estirar-me una estona i, per fi, relaxar-me celebrant
el plaer indescriptible que és estar amb tu, avui que et fas gran,
mentre a fora de l’ull les espelmes es van apagant.
Només ens queda agrair-vos a tots la confiança que ens regaleu en cada visita, i recordar-vos que podeu fer qualsevol comentari o contactar amb nosaltres sempre que ho creieu convenient.

Hem fet camí, però queda molt VIATGE per recorre encara, en les vostres mans està…

Moltes gràcies!

ELS ADMINISTRADORS